Десетки деца от приемни семейства декорираха сладоледени шедьоври в Бургас

Десетки деца от приемни семейства от Бургас, Средец и Камено се включиха в състезание за декорация на сладолед по време на Уикенда на сладоледа в Бургас. Опашките за сладкото изкушение бяха само началото на едно лятно приключение, в което и 3-годишните, и тийнейджърите се впуснаха с огромно нетърпение. Ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Проф. Асен Златаров“ в Бургас помагаха с идеи за шоколадови мелби, сладоледени кули с разноцветни бонбони, топинг, захарни пръчици и сандвичи от сладолед. Най-строгият хронометър в горещата лятна сутрин бе юлското слънце, но и без него малчуганите щяха да успеят да направят сладоледения си шедьовър преди той да се разтопи.

Най-вкусният сладолед за най-вкусното състезание беше осигурен от Сладкарска верига„Роза“, а най-нетърпеливите участници получиха по кофичка сладолед лично от майстора в „Роза“ Емил Георгиев. Водещ на събитието бе Боряна Граматикова от предаването „Отблизо с Мира“ на БНТ1.

Сладоледеното състезание е част от кампанията „Мисията е възможна“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, чиято цел е да подкрепи децата от социални услуги и приемни семейства да развият потенциала си. Приемането на децата с трудна съдба от обществото е ключово за тяхното по-добро бъдеще.