Концерт от кампанията Мисията е възможна събра стотици деца

Концерт от кампанията „Мисията е възможна“ събра стотици деца от детски градини и социални услуги в София

Концерт от кампанията Мисията е възможнаКонцерт под надслов „Мисия Коледа“ се проведе в зала „Христо Ботев“ в София по инициатива на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ и с подкрепата на район „Студентски“. Събитието е част от Националната кампания „Мисията е възможна“, свързана с деинституционализацията на грижите за деца в България. Стотици деца от няколко детски градини и училище в район „Студентски“ участваха с песни и танци, с които подкрепиха децата от социалните услуги в столицата.

Заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова благодари за съпричастността на 55-то Средно училище „Петко Каравелов“, 79 ДГ „Слънчице“, 16 ДГ „Приказен свят“, 12 ДГ „Лилия“, 78 ДГ „Детски свят“, 72 ДГ „Приказка без край“, 10 ДГ „Чебурашка“, ЦНСТ за деца без увреждания „Иван Вазов“, Центъра за деца без увреждания „Любен Каравелов“ и Център „Вълшебство“.

„Благодаря Ви персонално, защото без Вас мисията днес нямаше да е възможна. Когато всички ние пеем, рисуваме, творим, работим заедно, тогава всички, които са в риск или имат нужда от подкрепа, ще бъдат пълноценни“, обърна се тя към децата и родителите им в зала „Христо Ботев“. Русинова припомни, че в момента в България има около 680 деца, които все още живеят в институции. Тя призова децата и родителите им в публиката да подкрепят децата от институциите, за да се чувстват пълноценни.

Специален гост на концерта „Мисия Коледа“ бе заместник-кметът на Столична община Албена Атанасова, която получи плакет за столичния кмет Йорданка Фандъкова в знак на признателност за подкрепата към децата в социалните услуги в София и на кампанията „Мисията е възможна“. Плакет бе връчен и на кмета на район „Студентски“ Димитър Дилчев.