Проект „Нарисувай ми усмивка” | Оперативна програма „Развиетие на човешките ресурси“

 Представяне

Социално предприятие „Нарисувай ми усмивка” е място, където онкоболни и хора с увреждания съчетават любовта си към изкуството и приложното творчество с потребността от човешка близост, разбиране, значимост и удовлетворение от роденото от ръцете им. В него всички сувенири се изработват лично от хора, които водят битка за живот.

Мисията на сдружението е чрез информация, обучения, рехабилитация и консултиране да се помага на онкоболните и техните семейства по тежкия път в борбата със заболаването.

Предприятието е създадено по проект, с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Проектът се изпълнява от Сдружение „Онкоболни и приятели” Бургас. Стартира своята дейност през април 2016 г. със спечелен гранд за най-социален бизнес проект по програма на БЦНП, Америка за България и УниКредит Булбанк.

В „Нарисувай ми усмивка” работят 14 души с увреждания, като преобладават онкоболните в ремисия. Много от тях нямат добре развити умения поради естеството на своето заболяване, и по този начин остават изолирани от социалния живот. Предприятието дава шанс на тези хора да се чувстват пълноценни и да получат разбиране и подкрепа.

В магазина на „Нарисувай ми усмивка” можете да си купите както дребни сувенири на животни, така и красиви ръчно изработени торбички, дрешки за деца, ръчно рисувани чадъри, чаши и други. Средствата от продажбите на изработените с много любов сувенири се използват за финансиране на психосоциалната рехабилитация на онкоболни в пациенския център на Сдружението.

Връзки

l

Контакти

гр. Бургас, ул.Цар Симеон I, №111

+359 988 341 611, +359 56 700 629

proekt_usmivka@abv.bg, office@cpf-burgas.info

Галерия